Hlavní obsah

Víkend bude sychravý, teploty spadnou až pod nulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sychravé počasí neustoupí ani o víkendu, takže deštníky budou stále potřeba. České území ovlivňuje tlaková níže nad Německem, jež dostala jméno Danielle. Ve čtvrtek to Novinkám řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oblačná až zatažená obloha se očekává ve čtvrtek. Vydatně prší na Moravě a ve Slezsku, zatímco v Čechách jsou dešťové přeháňky místy. Během odpoledne se může objevit i slunce a mohlo by být i polojasno. Maximální teploty vystoupají k 7 až 11 stupňům Celsia. „V Jeseníkách a v Beskydech byl ráno sněhový poprašek a přibývání sněhu lze očekávat i během dne ve všech českých horách,“ řekla Honsová.

V pátek bude taktéž zataženo až oblačno s dešťovými přeháňkami, na vrcholcích hor sněhovými. Ranní teploty budou v rozmezí 5 až 1 stupeň Celsia a odpolední maxima by měla být od 7 do 11 stupňů Celsia.

Na sychravém počasí nezmění nic ani víkend. V sobotu bude oblačno až zataženo s občasným deštěm. Ráno naměříme 4 až 0 stupňů Celsia. „Silnice jsou mokré, takže se může místy tvořit náledí,“ uvedla Honsová. Odpolední teploty by se měly pohybovat mezi 7 až 11 stupni Celsia.

Tlaková níže nad Německem zřejmě zeslábne v neděli, mělo by být oblačno až polojasno. Přeháňky by se měly objevit ojediněle maximálně na 30 % území. Ráno se objeví mlhy a na teploměru naměříme 3 až -1 stupeň Celsia. Maximální odpolední teploty vystoupají k 8 až 12 stupňům Celsia.

Začátkem příštího týdne by mělo být stále polojasno až oblačno. Stále se budou tvořit mlhy, které jsou pro toto období typické. Podle Honsové se k mlhavému počasí v tomto období hodí například pranostika: O svaté Brigitě bývá mlha na úsvitě.

Anketa

Chráníte své zdraví před vlivem změn počasí?
Ano, vitamíny a doplňky
40,2 %
Ano, pohybem
10,6 %
Ano, nějak jinak
6,1 %
Ne, nějak to přetrpím
17 %
Ne, nemám to zapotřebí
26,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 311 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám