Hlavní obsah

Přeháňky, mlhy, na horách sníh. V týdnu se ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v nadcházejícím týdnu bude spíše zamračené, s přeháňkami či mlhami, na horách se sněhem. Trochu vyčasit by se mohlo zřejmě až o víkendu. V pondělí to Novinkám řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: David Taneček, ČTK

Na hory se v týdnu vrátí sníh.

Článek

V pondělí bude zataženo až oblačno, místy by se mohly objevit také mlhy nebo mrholení. Denní maxima by se měla pohybovat mezi 10 a 14 stupni Celsia.

Podobné to bude i v úterý, meteorologové předpovídají oblačno až zataženo, místy déšť či přeháňky a denní maxima v rozmezí 9 až 13 stupňů Celsia.

Ve středu už pocítíme ochlazení,“ upozornila Honsová. Ráno by se teploty měly pohybovat mezi 8 a 4 stupni Celsia, odpoledne mezi 8 a 12 stupni. Na vrcholcích hor by se pak mohl objevit sníh.

Na čtvrtek předpokládají meteorologové ranní minima 6 až 2 stupně, odpolední teploty vystoupají na 7 až 11 stupňů. V pátek by se ranní teploty mohly pohybovat až kolem nuly, odpoledne mezi 7 a 11 stupni.

„Co se týká víkendu, na ten bychom se těšit mohli. Sice se neohřejeme, ale ukáže se sluníčko,“ poznamenala Honsová.

V sobotu by mělo být jasno až polojasno s ranními teplotami 4 až 0 a odpoledními až 11 stupňů, v neděli bude polojasno, po ránu s mlhami, s ranními teplotami 4 až 0 a odpoledními 9 až 13 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám