Hlavní obsah

Babiš: ČSSD řešila bolístky z kampaně, odchodem z koalice jsem nehrozil

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr financí a lídr ANO Andrej Babiš se v pondělí ohradil proti tomu, že vyhrožoval odchodem z vlády. Podle něj si premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a ministři za ČSSD řešili bolístky z kampaně na jednání kabinetu. Pokud se tyto věci mají řešit na vládě, a ne na koalici, tak prý podle Babiše nemá smysl se jako koalice scházet.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka a ministr financí Andrej Babiš

Článek

Podle lídra ANO hádku začal Sobotka, který začal Babišovi vytýkat, že o něm veřejně říká, že lže, a k tomu se přidali další ministři ČSSD, zejména Mládek kvůli Babišovým slovům o politickém parazitovi. [celá zpráva]

„Stále do mě bušili, asi půl hodiny mě napadali za kampaň. Na to jsem řekl premiérovi, ať si tyto problémy necháme na jednání koalice, a ne na zasedání vlády, a zeptal jsem se ho, proč setkání koalice zase zrušil, když jsme se naposledy setkali 31. srpna,“ řekl Právu Babiš.

Na dotaz, zda pohrozil odchodem ANO z koalice, odpověděl: „Řekl jsem, že řešení jejich bolístek z kampaně nepatří na jednání kabinetu, a že pokud se máme takto dohadovat, tak se pak nemá smysl jako koalice scházet. Nepohrozil jsem, že bychom odešli z koalice, není to pravda.“

O Babišově vyhrožování rozpadem koalice na Twitteru informoval ministr Mládek. [celá zpráva]

Hádka vznikla kvůli interpretaci, kdo poslal miliardy do Státního fondu dopravní infrastruktury. Podle Babiše se Sobotka snažil chlubit cizím peřím, když říkal, že o investicích do dopravní infrastruktury rozhodl kabinet.

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

„Citoval mi usnesení vlády, že jsme měli se dohodnout o opravách silnic. To je sice pravda, ale vláda peníze neschvalovala, reálně peníze ve svém resortu na dopravní infrastrukturu našel ministr dopravy Ťok. To bylo jeho rozhodnutí. Lidé z ČSSD byli říční z toho, že jsem řekl, že jsme na opravy silnic dali my nezávisle na tom, z jaké strany byl hejtman daného kraje,“ dodal Babiš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám