Hlavní obsah

O víkendu se lehce oteplí, ale pršet bude stále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na horách obleva, v nížinách až 16 stupňů Celsia, slibují pro nadcházející víkend meteorologové. Přestože bude tepleji, deštníků se nezbavíme. Jak v sobotu, tak v neděli by mělo pršet, řekla ve čtvrtek Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Socha boha Radegasta vystupující z mlhy.

Článek

Proudění od jihu až jihozápadu vrátí do Česka teploty obvyklé pro říjen. „Dosud jsme byli pět stupňů pod průměrem a teploty byly obvyklé spíše pro listopad,“ řekla Honsová.

Ve čtvrtek bude stále oblačno až zataženo se slabým deštěm nebo mrholením, odpoledne budou ale srážky ustávat a teploty se budou pohybovat mezi 7 až 11 stupni.

pátek už by mělo počasí ovlivňovat teplé proudění. V nížinách bude ještě zataženo s nízkou inverzní oblačností, na horách ale bude polojasno a sníh, který tam momentálně leží, začne tát. „Zpočátku se teploty budu pohybovat kolem 10 stupňů, později se už vyšplhají až na 15 stupňů,“ řekla Honsová. Měl by ale foukat čerstvý vítr, který místy dosáhne rychlosti až 70 km/h.

sobotu bude zpočátku polojasno až oblačno, postupně se bude zatahovat a začne pršet. Teploty se ráno budou držet v rozmezí 7 až 3 stupně, odpoledne se vyšplhají na 12 až 16 stupňů.

neděli bude zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty budou mezi 9 až 5 stupni, odpolední se vyšplhají až k 16 stupňům. Srážky budou ustávat až odpoledne a postupně se bude rozpouštět i oblačnost. „Odpoledne bychom se mohli dočkat i sluníčka,“ slibuje Honsová.

Výhled počasí na další týden je ve stylu hop, nebo trop. „Buď bude zataženo s nízkou oblačností a teplotami mezi 8 až 12 stupni, nebo bude polojasno až skoro jasno s teplotami mezi 12 až 15 stupni. Naše modely zatím nedokážou propočítat, jaká varianta zvítězí,“ dodala Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám