Hlavní obsah

Bělobrádek se brousí zuby na úspěch ve třech krajích

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek si dělá největší naděje na zisk mandátů a snad i míst v krajských radách si ve třech krajích.

Pavel Bělobrádek KDU-ČSL

 
Článek

„Předběžné výsledky ukazují, že bychom se tam mohli porvat o první až třetí místo. Jedná se o Zlínský kraj, Jihomoravský a východní Čechy,“ řekl Bělobrádek.

Na mysli měl zřejmě Královéhradecký kraj, kde koaliční kandidátku podpořil svým umístěním na druhé místo. Podle něj se i situace v Pardubickém kraji vyvíjí pozitivně.

Pavel Bělobrádek hodnotí výsledek lidovců

Nevalná účast u voleb podle něj není žádnou výjimkou. „Když se podíváte, jaká byla účast v minulých letech, tak mimořádná účast byla v roce 2008, kdy bylo jako hlavní téma 30korunový poplatek. To už se opakovat nebude,“ zhodnotil.

„Není to zas takové překvapení. I podle průběžných výsledků po prvním dni voleb, se dalo počítat s tím, že to ke 40procentní účasti nedojde. Voliči postupují jako obvykle a volí podle krajských témat,“ uvedl.

Marián Jurečka hodnotí výsledek lidovců

Zatím ani nechtěl spekulovat, kolik senátorů se probojuje do druhého kola voleb. „Zatím to vypadá, že ti favorizovaní kandidáti dostávají podporu. Uvidíme,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám