Hlavní obsah

Hušák chce od Zemana omluvu. Bez ní je prý prezident lhář a manipulátor

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší šéf loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák se ohradil proti slovům prezidenta Miloše Zemana. Ten při návštěvě Zlínského kraje prohlásil, že Hušák by měl být ve vězení a místo toho kandiduje do Senátu. Hušák kandiduje v Praze 6 za Nezávislé a vyzval Zemana k omluvě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Aleš Hušák

Článek

„Pokud se nemýlím, Sazku privatizoval pan Hušák. Investoval do O2 Areny s předpokládaným rozpočtem dvě miliardy korun, nakonec ten rozpočet vyletěl na pět miliard korun, tím se Sazka zadlužila a přišla samozřejmě do bankrotu,“ uvedl Zeman podle právničky Kláry Samkové, která Hušáka zastupuje.

„Bohužel pan Hušák místo toho, aby byl ve vězení, kandiduje do Senátu,“ doplnil prezident.

Ani prezident republiky nesmí vypouštět ze svých úst lži
Aleš Hušák

Podle Hušáka jde ze strany prezidenta o účelovou lež, která má ovlivnit volby. Výrok prý lze považovat i „za ovlivňování soudů“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Hušák nehodlá Zemana žalovat, neboť to považuje za nedůstojné. Ačkoli ctí indemnitu hlavy státu, trvá na tom, že „ani prezident republiky nesmí vypouštět ze svých úst lži“.

Hušák proto prezidenta vyzval, aby se ve veřejném projevu „za lživý výrok omluvil“, nebo jej žaloval „za neoprávněné nařčení ze lži“.

„Pokud Miloš Zeman neučiní ani jedno, bude mít JUDr. Aleš Hušák nadále za to, že prezident republiky je lhář, nedemokratický manipulátor s volbami a nekalý ovlivňovatel soudních řízení,“ tlumočila stanovisko senátního kandidáta Samková.

Zároveň připomněla, že Hušák Sazku nikdy neprivatizoval, a poukázala i na další údajné nesrovnalosti v tvrzení hlavy státu.

Za neexistující článek zatím omluva nepadla

Hušák není první, kdo má s výroky prezidenta problém a očekává omluvu.

Související témata:

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Šéf Sazky Aleš Hušák

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová se domáhá na České republice omluvy za to, že Zeman přisoudil jejímu předkovi autorství článku Hitler je gentleman a výrok „nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky“. Ačkoli ve sporu již padlo pravomocné rozhodnutí, k omluvě nedošlo a obě strany podávají dovolání k Nejvyššímu soudu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám