Hlavní obsah

Na horách napadne až 30 centimetrů sněhu, varovali meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý varoval, že v horských oblastech na severovýchodě republiky může v noci na čtvrtek napadnout až 30 centimetrů sněhu. Důvodem je chladné severovýchodní proudění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Z léta rovnou do zimy.

Článek

„Ve středu očekáváme na horách na severu a severovýchodě vydatné srážky, v polohách nad 800 metrů nad mořem sněhové,” upozornili meteorologové s tím, že zároveň ukončili varování před silným větrem a vydatnými dešti.

„V polohách nad 1000 metrů nad mořem může do noci na čtvrtek napadnout 10 až 20 centimetrů, na hřebenech hor ojediněle až 30 centimetrů nového, převážně mokrého sněhu,” uvádí výstraha.

Varování platí pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj pro polohy nad 1000 metrů od středečního rána až do půlnoci. Sněžit by tak mělo zejména v Jeseníkách a Beskydech.

Těžký mokrý sníh může lámat větve, vyvracet stromy a způsobovat problémy na rozvodné síti energetiků.

Reklama

Související články

Z léta rovnou do zimy. Ve středu začne sněžit

Prudký obrat zaznamenává v těchto dnech ráz počasí nad územím České republiky. Zatímco ještě v sobotu bylo možné naměřit až letních 25 stupňů, studené proudění...

Výběr článků

Načítám