Hlavní obsah

Do kolony Merkelové se snažil dostat muž v černém mercedesu

Právo, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie řešila při návštěvě německé kancléřky Angely Merkelové nepříjemný incident, kdy se při její cestě z letiště snažil řidič černého vozu narušit kolonu, v níž kancléřka jela.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Německá kancléřka Angela Merkelová

Článek

Policie muže zadržela a hrozí mu obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě, řekl ve čtvrtek Právu mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

„Během jízdy z letiště jsme zaznamenali pravděpodobný pokus o průnik vozidlem do kolony,“ sdělil Právu Bocán. Podle serveru tíseň.tv šlo o černý Mercedes ML.

Pražští policisté z cizinecké policie rychle zasáhli a muže za pomoci donucovacích prostředků, tedy za pomoci hrozby namířenou střelnou zbraní, zajistili.

Žádný omyl 

„Muž následně skončil na policejní služebně. Celý případ si převzali pražští kriminalisté, kteří se jím nyní zabývají pro podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě,“ uvedl Bocán.

Za ten hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. Muž, který řídil černý mercedes, se podle informací policistů nesnažil dostat do kolony omylem.

„S největší pravděpodobností šlo o úmysl, protože muž svým jednáním ve vozidle nerespektoval výzvy policistů a dokonce se měl pokoušet je nějak vytlačit ve snaze se dostat do té kolony,“ uzavřel celou věc Bocán.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám