Hlavní obsah

Živě: Božské Rio a šance českých atletů, ruský doping i reportérka Novinek v ringu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysílání studia Božské Rio pokračuje na serveru Sport.cz i v úterý. Od devíti hodin budete moci sledovat vše podstatné, co se týká letních her v brazilské metropoli. Už dvanáctým dílem vás provede moderátorka Lucie Šilhánová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Moderátorka studia Božské Rio Lucie Šilhánová

Článek

Úterý bude nejnabitějším dnem dosavadního olympijského programu, své majitele v Riu de Janeiro získá 25 zlatých medailí. Želízka v ohni má i česká výprava.

S prvními hosty ve studiu, překážkářem Štěpánem Tesaříkem a destibojařem Tomášem Vojtkem, budeme probírat hlavně atletiku. Do hry o třetí olympijské zlato totiž vstoupí kvalifikací oštěpařka Barbora Špotáková. Kvalifikaci absolvují také tyčkařky Jiřina Ptáčníková a Romana Maláčová, výškař Jaroslav Bába je při svém čtvrtém olympijském startu už ve finále. Mílař Jakub Holuša má v běhu na 1500 metrů takovou konkurenci, že jen postup do finále bude úspěch.

Bude řeč také o ožehavé otázce přísného trestu pro ruské atlety, kterým až na jednu výjimku zavřel dveře na olympiádu v Riu dopingový skandál. Je plošné potrestání všech atletů, tedy i těch, kteří se neprovinili, příliš přísné? Odpověď budeme hledat s Janem Chlumským z Českého antidopingového výboru.

Přijde také mistryně Evropy v boxu Lucie Sedláčková. Posoudí, jak to v ringu šlo reportérce Novinek Anetě Lednové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám