Hlavní obsah

Počasí jako na houpačce. Ranní mrazíky vystřídá slunečný a teplý víkend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studená fronta, která postupuje přes Česko, s sebou přinesla mrazíky. Na Šumavě-Rolavě klesly teploty na -3 stupně Celsia, na Horské Kvildě meteorologové naměřili -2 stupně. Mrazivé ráno předpovídají meteorologové i na pátek, ale o víkendu by nás mělo počasí vrátit opět do léta. Čekají nás příjemné teploty kolem 26 stupňů, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Čtvrteční ráno bylo mrazivé. Především na Šumavě klesly teploty pod nulu, v Praze jsme naměřili 6,3 stupně Celsia, v Mariánských Lázních bylo 2,5 stupně. Podobně nízké teploty nás čekají také v pátek ráno,“ řekla Honsová. Potom by měl ale přijít zlom.

V pátek se během dne bude od západu nasouvat teplá fronta. „Bude přibývat oblačnosti s deštěm, pršet bude především v Čechách, fronta se během dne rozpadne někde nad Vysočinou,“ řekla Honsová. Postupně se budou zvyšovat teploty, odpoledne by se měly pohybovat v rozmezí 16 až 20 stupňů.

Víkend už bude ovšem ve znamení příjemného letního počasí. V sobotu by mělo být polojasno, občasné přeháňky se objeví spíše na Moravě a ve Slezsku a spíše na horách. Ranní teploty by se měly pohybovat v intervalu 14 až 10 stupňů, odpolední 22 až 26 stupňů.

Ještě lepší počasí by mělo být v neděli. Bude jasno až polojasno, ranní teploty 16 až 12 stupňů, odpoledne se rtuť teploměru vyšplhá k 26 stupňům.

Podobný ráz počasí by měl být i celý další týden. „Kdo si ještě nevzal dovolenou, má nyní ideální příležitost. Celý týden by mělo panovat příjemné letní počasí s teplotami kolem 27 stupňů,“ tvrdí Honsová.

Anketa

Plánujete ještě delší dovolenou, nebo ji už máte za sebou?
Teprve se na ni chystám
59,5 %
Jsem právě na dovolené
7,1 %
Dovolenou už jsem měl
33,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2052 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám