Hlavní obsah

Nejteplejší bude první srpnový týden, slibují meteorologové

V srpnu se nedají podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu očekávat žádné extrémy. Teplotně i srážkově by měl být celý druhý měsíc prázdnin v normálu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Předpokládáme, že období od 1. do 28. srpna 2016 bude jako celek teplotně průměrné. Ze všech čtyř týdnů očekáváme jako nejteplejší první srpnový a jako nejchladnější čtvrtý srpnový týden, ale celkově by průměrné týdenní teploty měly zůstat v blízkosti dlouhodobých průměrů,“ uvedli meteorologové.

Průměrná teplota v osmém měsíci je v České republice 18,4 °C, nejméně bylo v roce 1951, kdy průměr činil pouhých 14,7 °C. Naopak nejteplejší byl předloňský srpen s 21,1 °C.

I srážkově bude měsíc v normálu, množství srážek se však v jednotlivých regionech může značně lišit. V průměru v srpnu napadne 69 mm srážek.

Příští víkend teploty zase klesnou

Příští týden by měl začít ochlazením po přechodu studené fronty, která přinese déšť, přičemž ranní teploty by měly v deštivém úterý spadnout k jedenácti stupňům a nejvyšší denní skončit na 23 °C.

Pak se bude oteplovat a ve čtvrtek a v pátek stoupnou teploty až na 28 stupňů. O víkendu ale bude rtuť teploměru po bouřkách opět klesat k 20 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám