Hlavní obsah

Příští týden přijdou třicítky, začátek srpna bude chladnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve druhé polovině července se oteplí, teploty ale zůstanou průměrné. Začátkem srpna pak má být chladněji. Víc pršet má na přelomu obou prázdninových měsíců, informoval sobotu Český hydrometeorologický ústav v měsíčním výhledu počasí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ilustrační foto

Článek

"V druhé polovině července se sice oteplí, ale i tak teploty zůstanou kolem dlouhodobého průměru. První polovina srpna přinese chladnější počasí, zejména začátek srpna bude pravděpodobně teplotně podprůměrný," uvádí se v prognóze.

Příští týden se mají teploty přes den pohybovat zpočátku kolem 25 stupňů, během středy vystoupí na 28 a ve čtvrtek budou atakovat tropickou třicítku.

Víkend se čeká polojasný s ojedinělými přeháňkami či bouřkami. Teploty vystoupí na 27 až 31 stupňů, v neděli se ochladí na 22 až 26 stupňů.

Do konce července se budou srážky pohybovat kolem dlouhodobého průměru pro toto období, víc deštivý bude konec tohoto měsíce a hlavně první srpnový týden.

Jako celek bude období od 18. července do 14. srpna 2016 srážkově i teplotně průměrné. Průměrná teplota pro tuto část roku činí 18,7 stupňů Celsia, srážek spadne v průměru 80 milimetrů na metr čtvereční.

Meteorologové připomněli, že minulý týden byl v Česku srážkově velmi bohatý,  v republice spadlo v průměru téměř 50 mm srážek.

Reklama

Výběr článků

Načítám