Hlavní obsah

Do letoviska Antalya na Turecké riviéře odletělo letadlo s českými turisty

Aktualizováno

Spoj společností Travel Service a ČSA, který odletěl v sobotu po 04:30 do letoviska Antalya na Turecké riviéře, byl obsazen více než stovkou lidí, tedy zhruba z poloviny. Kvůli pokusu o puč byl zrušen páteční odpolední spoj mezi Istanbulem a Prahou. Letadlo nepřiletělo ani v sobotu ráno. V letovém řádu je ještě večerní spoj.

Foto: boeing.com

Ilustrační foto

Článek

"Situaci průběžně monitorujeme a vyhodnocujeme, letiště v Antalyi bylo otevřené pro zahraniční lety," řekla mluvčí společnosti Travel Service Vladimíra Dufková.

Připomněla, že je na odpovědnosti každého cestujícího, zda do letadla nastoupí. Upozornila, že Travel Service vyslal v noci do tureckého Bodrumu letadlo z řeckého Rhodosu, které již přiletělo do Prahy. Předjímat další vývoj je podle ní složité.

Zrušen byl páteční večerní spoj společnosti Bora Jet do Antalye, který měl odlet v 18:15. "Spoj společnosti Bora Jet do Antalye byl ale zrušen už v pátek odpoledne, tedy ještě před tím, co se v Turecku odehrálo. Zřejmě nenaplnili let," uvedla mluvčí pražského letiště.

Ministerstvo zahraničí doporučilo, aby Češi do Turecka nyní necestovali. Ty, kteří tam již jsou, nabádá k opatrnosti. Turisté raději nemají vycházet z ubytovacích zařízení. V případě nouze mají Češi v Turecku kontaktovat konzulární úřad na telefonech s tureckou předvolbou 0090 532 375 13 87 nebo 0090 532 244 45 26.

Reklama

Výběr článků

Načítám