Hlavní obsah

Sobotka chce, aby se Nytrová omluvila za výroky o homosexuálech. Poslankyně ho neposlechne

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslankyně Pavlína Nytrová (ČSSD) se za své homofobní výroky ve Sněmovně neomluví ani přesto, že ji o to na páteční schůzce požádal premiér a šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavlína Nytrová (ČSSD) na jednání Poslanecké sněmovny

Článek

„Požádal jsem poslankyni Nytrovou, aby se omluvila za nemístné a urážlivé výroky, kterých se dopustila během svého vystoupení v Poslanecké sněmovně. Zdůraznil jsem jí, že jakékoliv šíření netolerance a nenávisti vůči sexuálním minoritám je v rozporu s hodnotami a programem sociální demokracie,“ napsal po schůzce s poslankyní Novinkám premiér.

Připomněl, že ČSSD koneckonců patřila mezi politické strany, které podpořily zákon o registrovaném partnerství.

Nytrová však novinářům po jednání ve Strakově akademii řekla, že se neomluví. „Stojím za tím, co jsem řekla. Uznávám, že jsem použila nevhodnou argumentaci, která se mohla dotknout homosexuálů v ČR. Ale neřekla jsem, že homosexuálové jsou pedofilové,“ prohlásila.

Dodala, že počítá s tím, že v příštích volbách už kandidovat nebude. Zdůraznila však, že to není rozhodnutí kvůli nynější situaci. „Nepočítala jsem s tím ani před touto hysterií,“ uvedla.

Do homosexuálů se Nytrová tvrdě pustila ve středu při projednávání novely zákona o registrovaném partnerství.

Související téma:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavlína Nytrová (ČSSD) na jednání Poslanecké sněmovny

Na plénu prohlásila, že u homosexuálů je vysoká promiskuita, nadprůměrný vztah k alkoholu a drogám, větší násilné chování. Řekla také, že homosexuálové se budou snažit zrealizovat sex s dětmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám