Hlavní obsah

Jančura plísní Chovance na flotile svých autobusů

• Aktualizováno
Novinky, jas

Podnikatel Radim Jančura nechal na některé z autobusů své společnosti Student Agency nalepit plakáty s ministrem vnitra Milanem Chovancem a telefonními čísly na Chovance a premiéra Bohuslava Sobotku (oba ČSSD). Chce tak dát najevo nesouhlas s reorganizací policie, kvůli níž odešel šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta.

BEZ KOMENTÁŘE: Autobusy Student Agency zdobí plakát s Milanem ChovancemVideo: Novinky

 
Článek

Fotografie Chovance je doplněna popiskem Langer II (odkazující na bývalého ministra vnitra za ODS Ivana Langera) a výzvou, aby lidé na uvedená čísla politikům slušně napsali, co si o jejich počínání myslí.

Vše doplňuje tvrzení, že ČSSD jde ve stopách ODS.

„Pan ministr se k šarádě pana Jančury vyjádří odpovídajícím způsobem v průběhu víkendu,” sdělila Novinkám mluvčí ministerstva vnitra Lucie Nováková.

Snaha odstřelit Šlachtu

„Rozhodl jsem se kampaní na svých autobusech podpořit Roberta Šlachtu, protože mám obavu, že cílem změn v policii prosazovaných ministrem Chovancem a ČSSD je zastavit vyšetřování významných korupčních kauz propojených zejména s kmotry a politiky,” sdělil Jančura a zdůraznil, že jde o jeho osobní postoj bez vazby na kteroukoliv politickou stranu.

Ministr Chovanec chce rychle a za každou cenu odstřelit Roberta Šlachtu, neboť někomu šlápl na kuří oko
podnikatel Radim Jančura

Podle Jančury ministr vnitra s policejním prezidentem Tomášem Tuhým reorganizaci nezvládli a způsobili rozvrat v policii.

Hrozí úniky informací, obává se Jančura

„Je podivné, že právě dobře fungující ÚOOZ má být rozdělen na tři útvary a problematický ÚOKFK, který nemá plnou důvěru státních zástupců, zůstává beze změn,” tvrdí Jančura. Podivuje se také, proč se reorganizace netýká i protidrogové centrály.

„Toto jsou všechno indicie, které mě vedou k jednoznačnému závěru: ministr Chovanec chce rychle a za každou cenu odstřelit Roberta Šlachtu, neboť někomu šlápl na kuří oko,"  míní podnikatel.

Šlachtovým proviněním prý byla neochota poskytovat nadřízeným informace o citlivých kauzách. „Kdyby obdobně nepostupovala i protikorupční policie v případě Rath, stěží by byly zločiny bývalého hejtmana ČSSD odhaleny přímo při činu,” míní podnikatel, který se obává, že reorganizace může napomoci únikům informací a zmaření vyšetřování.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radim Jančura

„Rozhodl jsem se zveřejnit čísla mobilních telefonů na premiéra Sobotku a ministra vnitra Chovance. Pokud politik ztratí kontakt se svými občany, může občan navázat kontakt s politikem sám. Premiér i ministr vnitra a jejich úřady jsou financovány jen z daní občanů. Ti mají proto právo poslat i tak vysokým politikům krátkou zprávu, co si o tak zásadních krocích myslí,” dodal s prosbou, aby lidé psali věcně a slušně.

Zveřejněná čísla jsou podle mluvčího společnosti Student Agency Aleše Ondrůje služební a lidé jejich provoz platí prostřednictvím svých daní.

Foto: Novinky

Chovanec na autobusu

Šlachta po 25 letech odchází od policie kvůli reorganizaci, kterou před pár dny podepsal právě Chovanec. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Foto: Petr Horník, Právo

Ivan Langer

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta

Kvůli nesouhlasu s reorganizací hnutí ANO hrozilo, že opustí koalici s ČSSD a lidovci. Nakonec ustoupilo a bude požadovat změny v koaliční smlouvě.

Reklama

Výběr článků

Načítám