Hlavní obsah

Jih Moravy zasáhly lijáky s krupobitím

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě desítky zásahů hasičů byly zapotřebí k eliminaci následků přívalových srážek, které ve čtvrtek večer postihly Brněnsko a Vyškovsko. Nejvíce práce jim způsobil liják v Holubicích, kde řešili jedenáct případů. Nejvíc jednotek bylo v Jiříkovicích.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek přes ČR od čtvrtečních 17:00 do 22:45Video: ČHMÚ

 
Článek

Liják po osmnácté hodině navíc doprovodilo i krupobití.

„Na území okresu Brno-venkov zasahovali hasiči v katastrech Jiříkovic, Újezdu, Šlapanic, Těšan, Tvarožné a Hostěnic, v okrese Vyškov v Holubicích. Čistili kanálové vpusti, odčerpávali vodu ze zatopených sklepů, případně dalších prostor budov, a také čistili komunikace od nánosů bahna,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Rozlitý potok v Jiříkovicích zaplavil jednu hospodářskou budovu.

Holubice na Vyškovsku se do bilance večera zapojily jedenácti zásahy. Až do třiadvaceti hodin tam hasiči čerpali vodu a čistili silnici od nánosů bahna. V Jiříkovicích na Brněnsku měli hasiči řešit jen tři nahlášené události, potřebovali k tomu ale šest jednotek. Motorest Rohlenka si užil přídělu krup a závěje z nich ucpaly kanály. Vodní příval ženoucí se z parkoviště zalil přízemí a sklepy objektu.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Motorest v Jiříkovicích po krupobití zaplavila voda z parkoviště.

„Profesionální hasiči z Pozořic a Brna-Líšně spolu s dobrovolnými hasiči z Jiříkovic a Šlapanic čerpali vodu pomocí plovoucích a kalových čerpadel od dvacáté do dvaadvacáté hodiny,“ upřesnil Novák. Pozořičtí hasiči hlídali v Jiříkovicích rovněž i koryto potoka, které se rozlilo. Voda se dostala do jedné hospodářské budovy, brzy ale zase opadla.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Motorest v Jiříkovicích po krupobití zaplavila voda z parkoviště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám