Hlavní obsah

Medard se předběhne a v červnu nás čeká příjemné léto

Červen by měl být slunečný, s letními teplotami mezi 23 až 28 stupni, tvrdí meteorologové ve svém měsíčním výhledu. Nejvíce deštivých dnů by mělo být na počátku měsíce, což znamená, že se Medard předběhne, ale také v jeho závěru. Meteorologové ale varují, že červen bude bohatý na bouřky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Týden od 6. do 12. června by měl být teplotně průměrný a měla by ho provázet velká oblačnost s deštěm nebo přeháňkami, na některých místech budou bouřky. Z celého sledovaného období by tento týden měl být nejchladnější. Noční teploty zpočátku období 10 až 16 °C, denní teploty 18 až 23 °C, postupně by měly narůstat až na 25 °C.

V následujících týdnech by měly teploty zvolna stoupat.  V týdnu od 13. do 19. 6. by mělo být polojasno s občasným deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty 12 až 17 °C, denní teploty se budou pohybovat mezi 22 až 28 °C.

Na období od 20. do 26. 6. meteorologové předpovídají polojasné počasí, místy s bouřkami. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 11 až 17 °C, denní by se měly vyšplhat až k 29 °C.

Podobné počasí by mělo panovat i v týdnu od 27. 6. do 3. 7. V tomto týdnu by mělo ale také nejvíce pršet. Průměrný týdenní úhrn by měl být kolem 23 mm.

Reklama

Výběr článků

Načítám