Hlavní obsah

Noční vlci projedou v sobotu Prahou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prahou v sobotu projede kolona motorkářů včetně členů klubu Noční vlci. Jízdu organizuje spolek Red Eyed Crüe. Vedle průjezdu metropolí mají v plánu i pietní akt na Olšanských hřbitovech.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Motorkáři z klubu Noční vlci na česko-slovenské hranici

Článek

Noční vlci tvoří spolek blízký ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Průjezdem Evropou chtějí oslavit konec druhé světové války.

Členové jsou kritizováni za ruský nacionalismus a jejich hlavní představitel Alexandr Zaldostanov byl po ruském zabrání ukrajinského Krymu zařazen na sankční listinu Evropské unie.

S Nočními vlky se při jejich návštěvě Brna setkal jihomoravský hejtman Michal Hašek. Za společnou fotografii byl dalšími českými politiky kritizován. [celá zpráva]

Do Prahy dorazí motorkáři cestou z Vídně. Policie se na jejich příjezd připravuje.

Do Polska Noční vlci nepronikli

Polský ministr zahraničí Witold Waszczykowski minulý týden v pátek oznámil, že z bezpečnostních důvodů nebudou moci motorkáři projet Polskem. [celá zpráva]

Někteří ruští motorkáři nedostali v Polsku a v Německu vstupní víza ani v roce 2015. Do Berlína nakonec oklikami dorazila jen část z nich.

Anketa

Měli by mít Noční vlci možnost volně projet Českem?
Ano, jsme svobodná země
85,5 %
Ano, ale za dozoru příslušných orgánů
1,5 %
Ne, představují bezpečnostní riziko
13 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1020 čtenářů.

Reklama

Související články

Noční vlci vyrazili do Berlína

Ruští motorkáři z klubu Noční vlci vyrazili v pátek z Moskvy do Berlína oslavit 71. výročí vítězství Rudé armády nad hitlerovským Německem. Mají v úmyslu...

Výběr článků

Načítám