Hlavní obsah

Webové stránky ČSSD napadli hackeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Webové stránky sociální demokracie byly v úterý dopoledne napadeny hackery. Strana uvedla, že web z bezpečnostních důvodů dočasně vypnula. O žádná data údajně nepřišla. Po půl jedenácté byl web opět zprovozněn, ale útoky podle strany dál pokračují.

Foto: repro cssd.cz

Nefungující stránky ČSSD

Článek

„Webové stránky ČSSD čelí hackerským útokům. Bezpečnost webu je zajištěna, útočníci se nedostali k našemu obsahu,” oznámili dopoledne sociální demokraté na Twitteru.

„Útočník nebo skupina útočníků se pokusila proniknout do editace webu a následně přetížit web ČSSD. Webové stránky ČSSD jsou vůči podobným útokům zajištěny. Bezpečnost webu nebyla žádným způsobem ohrožena," sdělil mluvčí strany Michal Kačírek.

„Do našeho systému se nikdo neautorizovaný nedostal a obsah stránek ČSSD nebyl poškozen,” dodal mluvčí.

Pokusili se zahltit server

Hackeři se podle Kačírka zřejmě pokusili stránky ČSSD upravit. „Když se to nepodařilo, tak alespoň náš server přetížili prostřednictvím DDoS útoků,” doplnil pro ČTK mluvčí.

Při útoku typu Distributed Denial of Service (DDoS) se velké množství počítačů začne připojovat v jeden okamžik na konkrétní server. Ten zpravidla takový nápor nezvládne a přestane uživatele obsluhovat.

Po zprovoznění webu strana na Twitteru uvedla, že útoky dále pokračují.

„Chceme doufat, že motivem těchto útoků není politika České strany sociálně demokratické a jejích představitelů,” uzavřel Kačírek.

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

V minulosti se na rasistickém webu White media objevily e-maily, které měly mimo jiné pocházet ze soukromé e-mailové schránky premiéra a šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky. Tu také napadli hackeři. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám