Hlavní obsah

V úterý přijde léto. Pak se razantně ochladí a zasněží

Novinky, jas

Výrazné oteplení z posledních dnů dosáhne svého vrcholu v úterý, kdy odpolední teploty vystoupí až k letním 25 stupňům Celsia. Od středy se však bude ochlazovat a koncem pracovního týdne se budou maxima pohybovat pouze kolem 10 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: koláž Novinky.cz s Právo

Článek

V úterý bude převládat jasno či polojasno s teplotami přes den mezi 21 a 25 stupni Celsia. Dá se proto očekávat překonání teplotních rekordů. Historické maximum z pražského Klementina má hodnotu 22,8 stupně a pochází z roku 1961. Ráno bude rtuť klesat na 9 až 5 stupňů.

Ve středu začne počasí u nás ovlivňovat studená fronta. Zpočátku dne bude ještě skoro jasno či polojasno, odpoledne však začne přibývat oblačnosti, objeví se déšť a vyloučeny nejsou ani bouřky,” dodala Honsová. Ranní teploty klesnou na 11 až 7 stupňů, přes den se v Čechách dostanou na 13 až 17 stupňů, na Moravě a ve Slezsku ještě na 17 až 21.

Ve čtvrtek již bude převládat zataženo až oblačno s deštěm, který bude zejména na horách trvalý. Ráno budou teploty klesat na 9 až 5 stupňů, odpoledne se budou v Čechách pohybovat mezi 9 a 13, na východě republiky mezi 16 a 20 stupni.

Od pátku bude na naše území proudit chladný vzduch od severu až severozápadu. I nadále bude zataženo s deštěm, který bude místy trvalý. Od poloh nad 900 metrů se bude jednat o sněžení. Ranní minima klesnou na 6 až 2 stupně, přes den se dočkáme teplot mezi 7 a 11 stupni.

Oblačné počasí s občasným deštěm bude pokračovat i v sobotu. Ranní teploty i odpolední maxima zůstanou na hodnotách předchozího dne.

V neděli se dočkáme oblačné až polojasné oblohy. Srážky se již budou objevovat pouze ojediněle a mírně vzrůst by měly i teploty. V maximech se dostanou na 10 až 14 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám