Hlavní obsah

Senátní volby podle ANO: Mistr světa v jízdě na vysokém kole Zimovčák proti Škromachovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Mnohonásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole Josef Zimovčák by měl být kandidátem do senátních voleb za hnutí ANO. Ve středu jej ještě musí potvrdit krajský sněm. V Hodoníně by se tak postavil proti současnému místopředsedovi horní komory Zdeňku Škromachovi (ČSSD).

Foto: Profimedia.cz

Josef Zimovčák na pražském maratonu v roce 2012.

Článek

Novinářům to v pondělí řekla místopředsedkyně jihomoravského ANO Taťána Malá. „Josef Zimovčák by kandidoval jako nestraník, není členem hnutí ANO,“ uvedla. Senátní volby se budou konat letos na podzim.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Škromach (ČSSD)

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Devětapadesátiletý Zimovčák se do povědomí veřejnosti dostal jízdou na vysokém kole. Za necelý měsíc na něm projel napříč Severní Amerikou, účastnil se závodů Tour de France, Giro d’Italia a španělské Vuelty.

Související témata:

Foto: archiv, Právo

Ano, politické hnutí

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Škromach

Je držitelem několika světových rekordů a desetinásobným mistrem světa na různé vzdálenosti. Za své sportovní postoje dostal v roce 2006 českou cenu Fair Play. Bydlí ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám