Hlavní obsah

Ministr Zaorálek si poranil nohu, šéfka unijní diplomacie nepřijede

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfka zahraniční služby EU Federica Mogheriniová ve čtvrtek nedorazí na plánovanou návštěvu České republiky. Důvodem je zdravotní indispozice ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek

Článek

Zaorálek o víkendu utrpěl zranění nohy, uvedla Irena Valentová z tiskového odboru ministerstva. Zranění nespecifikovala.

Mogheriniová svoji návštěvu odložila na Zaorálkovu žádost. „Oba partneři se dohodli, že budou hledat vhodný náhradní termín,“ doplnila Valentová.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Dohodu podepsala šéfka zahraniční služby EU Federica Mogheriniová

Mogheriniová měla v Praze jednat i s prezidentem Milošem Zemanem, premiérem Bohuslavem Sobotkou, šéfem Sněmovny Janem Hamáčkem a ministrem obrany Martinem Stropnickým.

Podle diplomatického zdroje Práva lékaři doporučili ministrovi klidový režim. „Zároveň se to hodilo i diplomacii, protože to lze interpretovat i jako reakci na některé prezidentovy úterní výroky,“ uvedl zdroj.

Prezident Zeman v úterý na Albertově promluvil k lidem na demonstraci, které se účastnil Blok proti islámu. Zeman své kritiky označil za „řvoucí stádo”. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám