Hlavní obsah

Na Albertově se sešli odpůrci islámu, promluvil k nim Zeman

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jas

Na pražském Albertově se v úterý odpoledne sešlo kolem dvou tisíc lidí, kteří se účastní demonstrace, kterou svolal Blok proti islámu. Promluvil k nim prezident Miloš Zeman. V projevu se věnoval uprchlíkům. Své kritiky označil za „řvoucí stádo”.

BEZ KOMENTÁŘE: Shromáždění na podporu Miloše ZemanaVideo: Novinky

 
Článek

Zeman projev zahájil výzvou k minutě ticha za oběti útoků v Paříži.

Prezident připomněl události roku 1939 i 1989. „Tento národ si zaslouží, aby si vládl sám a aby mu nikdo z vnějšku nediktoval, co má a nemá dělat,” dodal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Prezident se vyslovil proti názorové manipulaci. „Nálepka či nadávka není argument. Stejně tak argumentem není řev. Řev je projevem fašistů a stáda, které se zde sešlo minulý rok,” připomněl Zeman demonstraci, během níž na něj létala vejce.

Foto: Milan Malíček, Právo

NA Albertově promluvil prezident Miloš Zeman

Zeman uvedl, že český národ není xenofobní. Připomněl, že v Česku žije mnoho cizinců, s nimiž nejsou problémy, neboť zastávají stejnou kulturu. „Není to kultura vrahů a společnost nenávisti,” dodal Zeman.

Jeho projev byl přerušován potleskem a skandováním „Ať žije Zeman.”

Prezident uvedl, že hlava státu, by měla být hlasem národa. „Hlasem národa, nikoliv médií, nikoliv jejich troubou,” dodal. Následně si účastníci zazpívali českou hymnu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní manévry na AlbertověVideo: Novinky

Akci svolali odpůrci islámu

Akci svolal Blok proti islámu "na podporu názorů prezidenta republiky na imigraci a islám". Zeman dlouhodobě kritizuje uprchlíky, kteří utíkají před islámskými radikály.

Na podporu prezidentových názorů lidé demonstrují.

Účastníci demonstrace si mezi sebou rozdávají zelené karty a cedule na podporu prezidenta Zemana.  "Brusel je nám na nic, chceme ochranu hranic," prohlásil v proslovu šéf hnutí Úsvit Miroslav Lidinský.

Policie v poledne odmítla na Albertov pustit studenty, kteří chtěli u pamětní desky zapálit svíčky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám