Hlavní obsah

Brno chce postavit novou sportovní halu

Brno

Novou halu odhadem za 250-350 miliónů korun chce postavit město Brno za využití evropských dotací. Záměr schválili brněnští zastupitelé jako memorandum o spolupráci mezi městem, Českým atletickým svazem a Masarykovou univerzitou. Jak bude hala vypadat, město zatím neví. Sloužit by měla hlavně atletice.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Úterní zasedání brněnského zastupitelstva

Článek

Jak na zastupitelstvu primátor Petr Vokřál (ANO) uvedl, se stavbou by se mohlo začít v roce 2017 a sportovní komplex by se měl postavit v univerzitním kampusu. Jak primátor doplnil, sportoviště by měly využívat nejen atletické kluby, ale také univerzita při výuce.

„Hala by měla sloužit nejen atletům, ale zároveň by plnila i víceúčelovou funkci. Mimo atletiky by se zde tedy mohly provozovat i jiné sporty, i když by v ní nebyly jistě všechny,“ uvedl k záměru primátor Vokřál.

Zřejmě tedy nepůjde o klasickou atletickou halu, ty mívají klopenou dráhu a k jiným sportům se příliš využívat nedají.

Podle Vokřála by měla mít sportoviště všechny potřebné technické parametry pro různé sportovní disciplíny, ovšem město nepočítá, že by se v ní měly konat závody na světové úrovni. Celý projekt je podle primátora teprve na počátku.

„Do března bychom chtěli mít hotovou studii tak, abychom věděli, jak bude hala vypadat a kolik přesně bude stát. Podobné atletické haly stojí více než čtvrt miliardy korun. Teprve potom zpracujeme projektovou dokumentaci,“  uvedl Vokřál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám