Hlavní obsah

Houby rostou, ale jen někde. Kolem Prahy nenajdete nic

Houbařská sezóna je díky příznivému počasí v plném proudu, houby se však dají nalézt pouze někde. Podle České mykologické společnosti hlásí houbaři větší nálezy především z Vysočiny a Novohradských hor, naopak v okolí hlavního města prý houby téměř nerostou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Předseda společnosti Jaroslav Landa řekl, že v tuto roční dobu už přestávají některé druhy hub růst. Z hřibovitých podle něj rostou hlavně hřiby hnědé, klouzky a kozáky. Nalézt lze i šupinovky, václavky, bedly, pečárky a začínají se objevovat i podzimní druhy jako čirůvky fialové nebo mlženky.

Z jedovatých druhů mohou lidé v lesích narazit na vláknice, pavučince, jedovaté druhy čirůvek, pestřece nebo čechratky podvinuté. Podle Landy rostou i další jedovaté druhy, které lze zaměnit s jedlými.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Letošní houbová sezóna nebyla kvůli suchu podle Landy dobrá, ale ještě nekončí. "Čekám, že nějaký týden budeme podzimní houby ještě sbírat," dodal mykolog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám