Hlavní obsah

Sychravý podzimní týden mírně vylepší až pátek

Novinky, jas

Po celý pracovní týden bychom se měli připravit na počasí s velkou oblačností, místy s deštěm a teplotami kolem deseti stupňů. O víkendu ale přijde mírná změna k lepšímu. V nížinách se dočkáme nízké inverzní oblačnosti, která se bude ojediněle protrhávat na polojasno. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Až do pátku bude nad většinou území ČR velká oblačnost a teploty se budou přes den pohybovat kolem deseti stupňů.

Článek

Nadcházející dny nabídnou velmi podobný obrázek. Převládající velkou oblačnost doplní v nížinách místy déšť a na vrcholcích hor občasné sněžení.

V pondělí bude převládat zataženo či oblačno s teplotami mezi sedmi a 11 stupni. V úterý bude přes den velmi podobně. Úterní ráno by však mělo být poměrně chladné. „V Čechách bude teplota klesat ke čtyřem stupňům až k nule, takže silnice mohou někde klouzat,” upozornila Honsová. Na Moravě a ve Slezsku by se měly minimální teploty pohybovat mezi šesti a dvěma stupni.

Ve středu a ve čtvrtek bude i nadále pokračovat oblačno až zataženo, místy se i nadále bude objevovat déšť a na vrcholcích hor i sněžení. Ranní teploty budou po oba dny klesat k šesti až dvěma stupňům, přes den zůstanou mezi sedmi a 11 stupni Celsia.

Změnu přinese pátek, kdy počasí u nás začne ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu. Nejprve bude pokračovat zataženo s občasným deštěm, ale v průběhu dne bude oblačnosti ubývat až na polojasno s teplotami mezi devíti a 13 stupni.

Po oba víkendové dny by tak měla na většině území převládat nízká oblačnost, která se může ojediněle protrhat i na polojasno. Ve vyšších polohách by měla převládat polojasná obloha. V sobotu mohou teploty klesat ke třem až minus jednomu stupni, přes den by se měly pohybovat kolem osmi stupňů. v místech, kde se oblačnost protrhá, se mohou dostat na 10 ž 14 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám