Hlavní obsah

Začátek prázdnin bude chladnější, ale nemá moc pršet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na konci školního roku a během prvních tří týdnů prázdnin žádná vedra panovat nebudou. Období má být podle meteorologů teplotně slabě podprůměrné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Období od 22. června do 19. července 2015 jako celek očekáváme teplotně slabě podprůměrné. Zatímco první a druhý červnový týden byly teplotně nadprůměrné a třetí červnový týden teplotně podprůměrný, budeme se postupně dostávat do převážně průměrných teplot,“ uvedli meteorologové.

Týden od 22. do 28. června má být teplotně slabě podprůměrný, tedy do 18 stupňů. Další tři týdny meteorologové předpokládají nejpravděpodobněji teplotně průměrné, nevylučují však přechodné výkyvy do podprůměrných i nadprůměrných teplot.

Dosud nejtepleji bylo od 22. června do 19. července před pěti lety, kdy se průměrná teplota dostala na 21,4 stupně Celsia. Naopak nejchladněji bylo v roce 1978, v průměru 13,9 stupně.

„Srážkově očekáváme období jako celek slabě podprůměrné,“ uvádí ČHMÚ.  Dlouhodobý průměr srážek v tomto období roku dosahuje 81 milimetrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám