Hlavní obsah

ODS varovala před registračními pokladnami

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

ODS spustila informační kampaň k elektronické evidenci tržeb, kterou připravuje ministerstvo financí Andreje Babiše (ANO). ODS připravovaný zákon tvrdě kritizuje. Registrační pokladny podle nich připraví mnoho podnikatelů o živnost.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Fiala na schůzi Polsanecké sněmovny

Článek

„Čelíme snaze levicové vlády zlikvidovat živnostníky. Registrační pokladny jsou součástí smrtícího koktejlu, který vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) míchá všem občanům. Výsledkem bude likvidace mnoha živnostníků, vyšší nezaměstnanost a zdražování,“ uvedl v úterý předseda ODS Petr Fiala.

Jeho strana spouští na svém webu kampaň, která by měla informovat voliče o tom, co bude elektronická evidence tržeb doopravdy znamenat.

Podle předsedy klubu ODS Zbyňka Stanjury není pravda to, co říká ministerstvo financí, že se registrační pokladny budou týkat jen některých oblastí podnikání. „Bude se to týkat všech živnostníků a jejich klientů. Opatření zasáhne ale například také lékaře a veterináře,“ řekl Stanjura.

Udělají vše pro nepřijetí

„Využijeme všech možností, které jako opozice máme, abychom přijetí tohoto zákona zabránili. Zároveň otevřeně říkám, že hned jakmile budeme vládní stranou, tak jej zrušíme,“ uvedl Stanjura.

ODS se ústy předsedy Fialy vyjádřila i k právě projednávanému zákonu o biopalivech. Podle Fialy je každý poslanec ANO ve střetu zájmů. „Vzhledem k tomu, že skupina Agrofert vyrábí více než 50 procent biopaliv, bude nárůst tržeb pro Agrofert enormní. Protože je strana ANO sponzorována firmami ze skupiny Agrofert, je ve střetu zájmů každý poslanec strany ANO,“ řekl Fiala.

Zároveň vyzval premiéra Sobotku (ČSSD), aby zakročil. Vyzývám premiéra Sobotku, aby přestal nečinně přihlížet, jak Andrej Babiš prostřednictvím státu realizuje ekonomické zájmy a aby s tím něco dělal,“ řekl Fiala. Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek nařčení ze střetu zájmů odmítl, zákon podle něj pomůže českým zemědělcům.

Reklama

Výběr článků

Načítám