Hlavní obsah

Stream v sérii reportáží ukáže Prahu jako město zločinu

Internetová televize Stream natočila sérii reportáží Praha vs. prachy, které se vrací k tématu metropole coby města, v němž bují zločin a podvody. Oběťmi jsou nicnetušící turisté, kteří jsou skupinou nepoctivců systematicky okrádáni. První díl reportážního cyklu, který vznikal v průběhu roku 2014, nabídne Stream v úterý 24. února.

 
Článek

Janek Rubeš a Markus Krug se na téma pražského podsvětí zaměřili již v minulosti v reakci na pořad irského reportéra Conora Woodmana Město podvodů, který natočil pro National Geographic Channel. Třebaže se některé ze scén ukázaly jako nahrané a Praha se proti nim ohradila, česká metropole rozhodně není bezproblémovým městem. [celá zpráva]

S odstupem několika měsíců se reportéři Stream.cz k tématu vrátili a zjistili, že situace je tristní.

„Nenapadlo mě, že se k tématu vrátím, protože jsem předpokládal, že zveřejnění záznamů, na nichž jsem coby zahraniční turista prokazatelně okrádán a například za cestu ze Staroměstského náměstí na Václavské je mi účtována částka 820 korun, bude dostatečným důkazem k tomu, aby město začalo vše radikálně řešit,“ řekl Rubeš, který se společně s kolegou opět zaměřil zejména na nepoctivé taxikáře v centru Prahy.

Foto: Stream.cz

Stvrzenka za taxislužbu

„Překvapilo mě, jak se v centru krade ve velkém, a jak jsou tu vnímáni turisti. Jsou to objekty, které je záhodno obrat,“ shrnul Rubeš situaci pohledem podvodníků. V reportážích se jim podařilo objasnit i způsob, jímž k předražování jízd dochází.

Foto: Stream.cz

Reportéři doufají, že odpovědná místa začnou problém konečně řešit.

V dalších dílech, které budou uváděny každé úterý, se reportéři zaměřili také na provoz směnáren, drogy v ulicích nebo nabídku restaurací.

Reklama

Výběr článků

Načítám