Hlavní obsah

Na nástupci karlovarského hejtmana Novotného se ČSSD s KSČM nedohodla

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Kdo bude od začátku února karlovarským hejtmanem po poslanci Josefu Novotném (ČSSD), který ohlásil k tomuto termínu odchod z funkce, není po čtvrtečním koaličním jednání mezi zástupci ČSSD a komunisty jasné. Zatímco ČSSD nabízí pro tento post svého někdejšího krajského předsedu a v současné době krajského zastupitele Jakuba Pánika, KSČM se tato volba nezamlouvá. Nabízí proto první náměstkyni Evu Valjentovou (KSČM).

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD)

Článek

Podle koaliční smlouvy by měl Novotného nahradit opět člen ČSSD, ale komunistům se Pánik jeví jako zcela nepřijatelný, neboť byl v minulosti vyšetřován policií.

„Výsledek prvního jednání není žádný,“ uvedla Valjentová po jednání. „Nedohodli jsme se a nahlas jsme si řekli, co bylo řečeno již dopředu, tedy že Jakuba Pánika si nedovedeme na pozici hejtmana představit. Nesouhlasíme s tím,“ uvedla Valjentová, podle které je osoba Pánika spojená z minulosti s vyšetřováním policie. Valjentová je proti Pánikovi i přesto, že policie případ související s rekonstrukcí Becherovy vily v Karlových Varech z evropských peněz odložila jako neodůvodněný.

Pánik tehdy byl v krajské výběrové komisi, která otvírala obálky s nabídkami dodavatelských firem. Jednu předložila i firma, ve které měl v té době vysoký manažerský post. Kraj výběrové řízení tehdy zrušil a později zopakoval. Zakázku nakonec získala firma spojená personálně s Pánikem.

Pánik je podle informací Práva politickým spojencem předsedy strany Bohuslava Sobotky.

Reklama

Výběr článků

Načítám