Hlavní obsah

O víkendu bude pršet a sněžit

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ledovka, která během týdne trápila celé Česko, postupně polevuje. Studenou frontu ukončí teplé jihozápadní proudění. Podle Dagmar Honsové ze společnosti Meteopress o víkendu přijde déšť a smíšené srážky, ve vyšších polohách potom bude sněžit.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Článek

Ranní minima budou v pátek mez 2 až –2 stupni. „Na místech, kde rtuť teploměru klesne pod nulu, se může po ránu tvořit náledí,“ varovala Honsová. Podle ní by mohla namrzat voda, která bude na vozovkách.

Během dne však teploty budou opět nad nulou, a to mezi 2 až 6 °C. Budeme ale potřebovat deštníky, čeká nás zataženo s velkou oblačností a srážkami na většině území.

Sněžit bude ve vyšších polohách

Sobotní ranní teploty budou mezi nulou až čtyřmi stupni. Zpočátku dne bude pršet, od 400 metrů nadmořské výšky můžeme očekávat přeháňky smíšené, ve vyšších polohách, nad 600 metrů, potom bude sněžit. Odpoledne naměříme 2 až 6 °C.

V neděli bude zataženo, v nížinách se budou vyskytovat dešťové a smíšené přeháňky, sněžit bude v polohách nad 400 metrů nadmořské výšky,“ uvedla meteoroložka. Ranní minima klesnou na 2 až –2 °C, odpolední teploty se budou pohybovat mezi 1 až 5 stupni. Během dne by měly přeháňky ustávat.

Začátek příštího týdne bude oblačný se srážkami a teplotami mezi nulou až čtyřmi stupni. „Po ránu by mohlo opět mrznout, řidiči by proto stále měli být na pozoru,“ informovala Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám