Hlavní obsah

Ruský šváb, volali v Opavě na Zemana. Křiklouni jsou všude, reagoval prezident

– Opava • Aktualizováno
Právo, hon

Druhým dnem pokračuje v úterý třídenní návštěva prezidenta republiky Miloše Zemana v Moravskoslezském kraji. Hlava státu dorazila po desáté hodině před magistrát v Opavě, kde ho vítaly nejenom ženy ve slezských krojích s chlebem a solí, ale také výkřiky „Ruský šváb“ a „Hanba Opavě“.

Foto: Aleš Honus, Právo

Prezident Miloš Zeman dostal na přivítanou v Opavě chléb.

Článek

„Křiklouni se najdou všude. Na to si musíme v demokracii zvyknout,“ reagoval na výkřiky Miloš Zeman.

Poté pochválil chleba, kterým ho přivítaly ženy hovořící slezským nářečím, a setkal se s nově zvolenou jedenáctičlennou radou města Opavy a novým primátorem Martinem Vítečkem (ANO), jenž je úplným politickým nováčkem a do čela statutárního města byl zvolen na zastupitelstvu v pondělí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Následně se prezident setkal s občany na opavském Horním náměstí. Mezi několika stovkami lidí se objevily transparenty, které upozorňovaly na vulgarismy, které Zeman minulou neděli použil v Hovorech z Lán.

„Chtěli jsme upozornit na to, že by se nemělo řešit jen to, že prezident mluví jako hulvát, tím se prezentuje pouze on sám. Spíše bychom se měli zabývat například tím, co prohlásil o lidských právech v Číně,“ řekla jedna z demonstrujících studentek Slezské univerzity.

Demonstrující lidé v Opavě během návštěv prezidenta Miloše ZemanaVideo: Aleš Honus, Právo

Cesta prezidenta bude v úterý pokračovat také návštěvou Krnova a obcí v tzv. osoblažském výběžku. Ve středu dorazí mimo jiné do Kopřivnice.

Zeman zahájil svou cestu po Moravskoslezském kraji v pondělí v Ostravě, kde ho přivítal hejtman Miroslav Novák. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám