Hlavní obsah

Kalousek obvinil Babiše ze lži, ten mu doporučil převést peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek obvinil v úterý ve Sněmovně ministra financí a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše ze lži v souvislosti s tím, jak omlouval svou nepřítomnost na schůzi dolní parlamentní komory minulý týden. Kalousek řekl, že se Babiš radil se svými kamarády z Petrohradu na Riviéře. Předseda hnutí ANO to odmítl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr financí Andrej Babiš a Miroslav Kalousek poslanec TOP 09.

Článek

„Opravdu se nedomnívám, že by si Poslanecká sněmovna zasloužila, aby jí tady jakýkoli člen vlády bezostyšně lhal,” prohlásil Kalousek. Babišovu nepřítomnost ve Sněmovně označil za "neuvěřitelnou aroganci oligarchické moci".

"Nebyl jsem na Riviéře, byl jsem dva dny v Berlíně," tvrdil Babiš a připomněl, že tam s dalšími ministry financí podepisoval dohodu o výměně daňových informací.

"Bylo tam 90 ministrů financí, nevím, kam na to chodíte," opáčil Kalouskovi ministr a taky mu v souvislosti s podepsanými smlouvami doporučil, že pokud má nějaký účet v Rakousku, měl by peníze přesunout.

Kalousek ale poznamenal, že ze čtvrtečního a pátečního jednání dolní komory se ministr financí omluvil z rodinných důvodů.

Faltýnek: Babiš nelže

Vicepremiéra a ministra financí se zastal šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek, podle kterého Babiš na rozdíl od profesionálních politiků nelže. „Kdyby nejely kamery, ušetříme spoustu času pro normální práci. Ale možná si na to zvykneme, budeme tady taky takhle vystupovat a bouřit do těch kamer,” prohlásil Faltýnek.

Část opozice si stěžovala na to, že vůbec neví, jak bude tento týden pokračovat jednání Sněmovny a které body přijdou na řadu. Poslanci se mají scházet hned na třech schůzích, z toho dvou mimořádných.

Reklama

Výběr článků

Načítám