Hlavní obsah

Ve Zlíně dávají koalici dohromady Starostové a ANO

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Koalice po komunálních volbách se již začíná rýsovat i v krajském Zlíně, kde s obrovskou převahou 32 procent zvítězili Starostové a nezávislí. Jejich hlavní variantou je dvoukoalice s Babišovým ANO 2011. Ze 41 zastupitelských mandátů tak dvoučlenné uskupení získá 26 křesel (18 STAN + 8 ANO 2011).

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Zástupci zlínských STAN oslavují jasné vítězství v letošních komunálních volbách.

Článek

Pro vedení zlínské STAN byl dvojblok první možnou variantou. Otázka zněla, zda představitelé zlínského ANO nebudou vedením strany tlačeni k prosazování dalších vládních partají do městských koalic.

„O nabídce STAN jsem informoval pana Andreje Babiše a máme volnou ruku k tomuto jednání,“ sdělil Právu v pondělní v poledne lídr zlínského ANO Patrik Kamas.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Informaci o primárním jednání o dvoukoalici s ANO Právu potvrdil i dosavadní primátor Zlína a lídr STAN Miroslav Adámek.

Ve Zlíně v komunálních volbách zvítězili Starostové a nezávislí, a to se ziskem 18 mandátů. Na druhém místě se umístilo ANO 2011 s osmi zastupitelskými posty.

Sociální demokraté a koalice KDU-ČSL/Zlín 21 si rozdělí po šesti mandátech. Komunisté získali v nynějších komunálních volbách tři posty.

Překvapením je výsledek ODS, která se poprvé po dvaceti letech vytrácí ze zlínské politické scény, když nezískala ani potřebných pět procent hlasů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám