Hlavní obsah

ODS je spokojena. Příští volby vyhrajeme, prohlásil předseda

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

ODS přijala výsledky voleb s viditelným optimismem. „Jsme zpátky. Jsme nejsilnější pravicovou stranou,” řekl na večerním brífinku předseda Petr Fiala. Zopakoval ale, že úplně spokojený bude, až ODS ve volbách zvítězí. „Příští volby vyhrajeme,” řekl sebevědomě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Představitelé ODS (zleva) Bohuslav Svoboda, Jana Černochová, Petr Fiala, Raduan Nwelati, Martin Novotný a Martin Kupka.

Článek

Vyzdvihl také jednotlivé politiky ODS, kteří ve svých obcích a městských částech zatím vítězí: je to například Jana Černochová, starostka Prahy 2, primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati a místopředseda ODS Martin Kupka, který v Líbeznicích, kde je starostou, získal zatím sedmdesát procent hlasů.

"Ukazuje to na to, že v ODS máme kvalitní lidi, kteří jsou schopni volby vyhrát," řekl Fiala. Primátorský post na teplické radnici zřejmě uhájí i nestor Jaroslav Kubera. [celá zpráva]

ODS zatím celorepublikově předstihla svého konkurenta na pravici TOP 09, daleko za ním ale zůstala v hlavním městě, kde zatím nasbírala kolem deseti procent, ačkoliv v minulých komunálních volbách v roce 2010 skončila druhá s 23 procenty.

Podle Fialy ale nelze srovnávat situaci před čtyřmi lety a nyní. "ODS se musela odrazit ze dna," uvedl Fiala.

Reklama

Výběr článků

Načítám