Hlavní obsah

Zeman jmenuje Šlechtovou do funkce ministryně ve středu

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman souhlasil s tím, aby se Karla Šlechtová stala novou ministryní pro místní rozvoj. Uvedla to sama Šlechtová v pátek po jednání s hlavou státu. Jmenovací ceremoniál se uskuteční ve středu v poledne.

Foto: ANO

Kandidátka na ministryni pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Článek

„Budu jmenovaná ve středu ve 12 hodin,“ oznámila Šlechtová novinářům.

S prezidentem jednala hodinu. Hlavními tématy rozhovoru byly nejen její dosavadní zkušenosti, ale také záměry, které by chtěla v nové funkci uskutečnit. „Spíše jsme se poznávali, než abychom se bavili o konkrétních věcech,“ řekla.

Na dotaz, co prezidenta zajímalo nejvíc, uvedla: „Jaký je můj sen.“ Jaká byla její odpověď, ale novinářům neprozradila.

Nejsou to jen eurofondy

Zeman se jí měl také zeptat, zda jí jde o ministerstvo, nebo o stát. „Naše souznění bylo v tom, že mi jde opravdu o stát, proto jsem také akceptovala tuto nabídku, která potřebuje silnou odvahu,“ řekla.

Zopakovala, že její hlavní prioritou bude zachovat kontinuitu, kterou nastavila Věra Jourová, jež se v pátek s ministerstvem rozloučila. Odmítla ale, že by ministerstvo pro místní rozvoj představovalo jen eurofondy. „Regionální politika, veřejné zakázky, stavební řád, bytovka, cestovní ruch, to jsou všechno priority, které tam jsou a se kterými se chci poprat,“ uvedla.

S Jourovou se mají sejít příští týden, pravidelné schůzky si prý Šlechtová domluvila i se Zemanem.

Reklama

Výběr článků

Načítám