Hlavní obsah

V Dolních Věstonicích se objevily v půdě nové trhliny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Dolních Věstonicích na Břeclavsku, které se o víkendu potýkaly s vydatnými dešti, jež vedly k sesunutí svahů, se ve středu objevily další trhliny v půdě. Mají délku několika set metrů a jsou mimo obydlené území obce.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Víkendový sesuv půdy v Dolních Věstonicích.

Článek

Problémy objevila při obchůzce speciální policejní jednotka, která slouží k ostraze. „Při páskování míst zjistili policisté nové trhliny v rozsahu několika set metrů. Zatím ale nebudeme podávat bližší podrobnosti o místě. Je ale mimo obytnou oblast,” uvedl jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Podle něj je potřeba vidět nové trhliny ze vzduchu, proto situaci zmapuje dron. „Dnes odpoledne se sejde znovu krizový štáb a společně se statikem vyhodnotíme, jaká opatření musíme přijmout a zda v místě nasadíme speciální hasičskou jednotku z Hlučína,” doplnil Hašek.

V Dolních Věstonicích a Strachotíně na Břeclavsku se sesunuly vlivem dešťů svahy. V Dolních Věstonicích zasypala půda dva karavany a ve Strachotíně ohrožuje osm rodinných domů v pískovcovém lomu. Hasiči proto evakuovali z domů asi 15 lidí, kteří bydlí u svých blízkých.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Těžká technika likviduje nebezpečný svah ve Strachotíně na Břeclavsku

Ve Strachotíně odtěžuje nebezpečný svah ohrožující několik domů speciální těžká technika.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám