Hlavní obsah

Víkend proprší, ale zima nebude

Novinky, ras
Praha

Zatažené nebe a déšť nás bude provázet v závěru pracovního týdne o víkendu. Ve čtvrtek prší hlavně na Moravě a ve Slezsku. V pátek se srážky přesunou i do Čech. Nejvyšší teploty by se ale měly držet na dvaceti stupních. V úterý se nebe protrhá a rtuť teploměru vystoupá až na čtyřiadvacítku. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

V noci na pátek bude na celém území zataženo až oblačno. Napršet místy může až 25 milimetrů srážek. Odpoledne a večer se mohou objevovat intenzivní přeháňky a bouřky, které srážkové úhrny ještě zvýší. Srážky tak mohou dosahovat až 40 milimetrů. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní pak 12 až 17 °C, ve východní polovině území při protrhané oblačnosti kolem 20 stupňů.

V sobotu bude nadále zataženo až oblačno. Vydatné srážky, místy s úhrnem kolem 30 milimetrů, budou už v celém Česku. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní 19 až 23 °C, při trvalejších srážkách kolem 17 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo, déšť ale bude postupně slábnout. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní pak 19 až 23 °C, při trvalejších srážkách kolem 17stupňů.

V pondělí bude převážně oblačno, přeháňky, nebo bouřky se budou vyskytovat jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní 19 až 23 °C.

Od úterý do čtvrtka: Obloha se začne konečně protrhávat a srážky by měly být už jen místy. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C. Nejvyšší denní pak 18 až 23 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám