Hlavní obsah

Dopravní podnik odstaví kvůli chybě tramvaje 14T

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský dopravní podnik (DPP) odstaví kvůli technické chybě tramvaje 14T od tuzemského výrobce Škoda Transportation. U šesti z nich se objevila technická závada, dalších 53 vozů bude dočasně odstaveno a dopravní podnik je prohlédne. Tramvaje jsou známé pod názvem Porsche.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Škoda 14T

Článek

"Neprodleně se spojím s generálním ředitelem společnosti Škoda Transportation, abychom společně projednali způsob opravy a následnou úhradu nákladů. Chtěl bych zdůraznit, že naší prvořadou prioritou je bezpečnost provozu, z tohoto důvodu také okamžitě přikročíme k revizi ostatních tramvají tohoto typu," uvedl generální ředitel a předseda představenstva DPP Jaroslav Ďuriš.

Na tramvajích se v pondělí objevily trhliny na konzolách určených k uchycení táhel, které vedou podvozek a přenášejí tažné a brzdné síly.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle dopravního podniku lidé odstavení tohoto typu tramvají nepocítí, má jich 59 kusů, celkem má k dispozici 927 tramvajových vozů.

Výrobce tramvají zatím o potížích s vozy prý neví. "Bohužel, v tento moment nemáme o problémech tramvají žádné oficiální informace, ale jsme ochotni poskytnout dopravnímu podniku pomoc při zjištění příčiny závady a navržení jejího způsobu opravy," reagovala pro ČTK mluvčí společnosti Škoda Transportation Lubomíra Černá.

S tramvajemi 14T se problémy objevily už dříve. V provozu jsou od roku 2006, v roce 2012 dopravce podal 400 reklamací kvůli drobným závadám, problémy ale byly například i s brzdami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám