Hlavní obsah

Našli jsme nehospodárnosti za dvě miliardy, plácají se po ramenou ministři ČSSD

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na resortech ČSSD se zatím našli kostlivci po minulých vládách ve výši dvou miliard. Uvedl to v pátek na tiskové konferenci premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Článek

„Výsledky kontrol v resortech vedených ČSSD zjistily celou řadu závažných skutečností, jak se špatně hospodařilo. Za pět měsíců jsme našli kostlivce v resortech za více než dvě miliardy a určitě to nebude konečná částka,” prohlásil Sobotka s tím, že k pochybením docházelo hlavně za vlád Petra Nečase a Mirka Topolánka.

Premiér dále uvedl, že nejvíce problémů bylo kolem IT zakázek i eurofondů.

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček uvedl, že zrušení zakázky na luxusní kanceláře a automobily ve Státním úřadu pro kontrolu léčiv ušetřilo 140 miliónů a nově stanovené úhrady léků jednu miliardu.

Šéfka resortu práce a sociálních věcí Michaela Marksová uvedla, že v letech 2011-14 byla zbytečně vynaložena na IT miliarda korun, ministr školství Marcel Chládek řekl, že zjistil nehospodárnosti přesahující 600 miliónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám