Hlavní obsah

Za ODS bude do Senátu kandidovat exšéf parku Šumava Mánek

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý ředitel Národního parku Šumava Jiří Mánek, kterého nedávno z funkce odvolal ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO), bude v Jihočeském kraji kandidovat do Senátu za ODS. Právu to potvrdil zdroj z ODS i lidé z Mánkova okolí.

Foto: Pavel Pěchoušek

Jiří Mánek

Článek

„ODS stojí na dobré ideové podstatě, je to dobrá značka, pod kterou se ale v minulosti schovali někteří, kteří tuto značku zneužili. Ačkoli mě cejch ODS v očích současné politické garnitury poškodil, není to důvod ODS opouštět,“ uvedl Mánek ke své kandidatuře.

Šumavský národní park řídil od roku 2012, do funkce ho dosadil tehdejší ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS). Předtím byl náměstkem bývalého ředitele Jana Stránského. Mánek byl z funkce odvolán k 30. dubnu letošního roku.

Za ODS bude v obvodu Uherské Hradiště do Senátu kandidovat rovněž Jan Pijáček, starosta Vlčnova, kde se každým rokem pořádá jízda králů.

Reklama

Výběr článků

Načítám