Hlavní obsah

Řeky na východě Čech, jež v noci byly na třetím stupni, už klesly

Hladiny řek v Libereckém a Královéhradeckém kraji, na nichž byl v sobotu večer a v noci po vytrvalém dešti vyhlášen třetí stupeň povodňové aktivity, už klesly. V neděli ráno byl na tocích v této oblasti vyhlášen maximálně první stupeň, tedy bdělost, a v neděli by se voda zvedat neměla. Uvedl to vedoucí dispečinku Povodí Labe Jiří Petr.

Foto: Radek Plavecký, Právo

V Libereckém kraji je na prvním stupni Jizera. (Ilustrační foto)

Článek

V Libereckém kraji je na prvním stupni Jizera v Železném Brodě. Tentýž stupeň platí také na čtyřech místech v Královéhradeckém kraji. Od sobotní noci, kdy vodohospodáři vyhlásili třetí stupeň ohrožení na Labi ve Špindlerově Mlýně, přehradě Labská a stanici Vestřec, však hladina Labe a Stěnavy výrazně opadla. Vzhledem k tomu, že přestalo pršet, čekává se další její pokles.

V sobotu ještě platil první a v jednom případě i druhý stupeň u toků na Jesenicku, do nedělního rána však byl prakticky všude odvolán. První povodňový stupeň, tedy bdělost, platí už jen na Stříbrném potoce v Žulové, i zde však jeho hladina pomalu klesá, vyplývá z informací Českého hydrometeorologického ústavu.

Všechny řeky jsou v normálním stavu v Moravskoslezském kraji. Ještě v sobotu večer se první stupeň povodňové aktivity, tedy stav bdělosti, držel například na Ostravici ve Frýdku-Místku nebo Odře v Bohumíně na Karvinsku, během noci ale voda opadla i tam. Vyplývá to z informací na internetových stránkách podniku Povodí Odry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám