Hlavní obsah

Dohoda s NWR není dotažená, tvrdí Mládek

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) v úterý zpochybnil dohodu s šéfem představenstva těžební společnosti NWR Garethem Pennym, kterou v pondělí oznámil ministr financí Andrej Babiš (ANO). Podle Mládka není dohoda dotažena a NWR prý požaduje, aby v ní byl řešen případný další pokles cen uhlí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Článek

„Vše vyřešeno není, byla načrtnuta dohoda, ale není dotažena do konce,“ řekl Mládek

Výše kompenzací, kterou Babiš v pondělí vyčíslil na 600 miliónů korun, by se podle Mládka, který se odkazoval na požadavek NWR, mohla změnit v případě dalšího propadu cen uhlí na světových trzích.

V jednání jsou suma i rok 2017 coby termín ukončení těžby, tvrdí Mládek. S těžaři se chce vláda dohodnout do konce dubna.

Mládek původně navrhoval, aby vláda poskytla NWR 1,1 miliardy výměnou za prodloužení těžby na dole Paskov do konce roku 2016.

To Babiš odmítl a po pondělní schůzce s Pennym oznámil, že těžba by měla pokračovat do roku 2017 a stát zaplatí pouze 600 miliónů korun v rámci sociálního programu pro horníky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám