Hlavní obsah

Meteorologové varují před sněhem. V Krkonoších a Jizerkách napadne až 30 centimetrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Až třicet centimetrů sněhu by mohlo od nedělního večera do úterý napadnout hlavně v Krkonoších a Jizerských horách. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) proto vydal výstrahu pro oblasti v nadmořské výšce nad 700 metrů v Královéhradeckém a Libereckém kraji.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

Kvůli studenému a vlhkému vzduchu od severu očekávají meteorologové na většině území trvalejší srážky, které budou od západu ve vyšších polohách přecházet ve sněhové.

„Hranice sněžení se v Čechách bude v neděli zpočátku pohybovat kolem 1000 m, postupně k večeru kolem 700 m, v noci na pondělí postupně kolem 500 m," uvedl ČHMÚ.

Hladiny řek se zvýší

V Krkonoších a Jizerkách, kde by mělo sněžit nejintenzivněji, by mělo sněžení pokračovat i v úterý. To už by ale nemělo být tak vydatné. Meteorologové upozornili, že těžký vlhký sníh může poškodit stromy. Navíc bude v důsledku srážek docházet ke zvyšování hladin vodních toků.

Řidiči by měli být na silnicích opatrnější a sledovat dopravní zpravodajství, na horách je třeba respektovat pokyny Horské služby, dodal ČHMÚ.

Anketa

Plánujete ještě letos jet na hory lyžovat?
Ano
11,4 %
Ne
88,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3009 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám