Hlavní obsah

Zeman se chce v EU zasadit o pomazánkové máslo

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Prezident Miloš Zeman navštívil ve středu na závěr své cesty po Jihočeském kraji společnost Madeta v Českých Budějovicích. Pozdravil všechny zaměstnance a také jim slíbil, že se zasadí v Evropské unii o Pomazánkové máslo, které museli v Madetě přejmenovat na Pomazánkové tradiční kvůli rozhodnutí soudního dvora Evropské unie.

Foto: David Veis, ČTK

Prezident Miloš Zeman (uprostřed) prochází českobudějovickým závodem.

Článek

„Pokud se doučím anglicky natolik, abych věděl, jak se řekne pomazánkové, tak vám slibuji, že budu lobbistou Madety i na půdě Evropského parlamentu,“ prohlásil k zaměstnancům podniku Zeman.

Od zaměstnanců dostal poslední kelímky vyrobené pod tímto názvem.

Poznamenal, že asi za týden bude mít projev v Evropském parlamentu o evropské byrokracii. „Byrokracii, která začíná tím, že se Evropský parlament stěhuje naprosto nesmyslně ze Štrasburku do Bruselu a nese s sebou spoustu překladatelů a spoustu úředníků. Budu jim říkat, jak jsem například poslechl doporučení na úsporné žárovky. Jednu jsem si koupil na chalupu a vypadá to tam jako na hřbitově, případně jako v márnici. Bude to velmi vlídný projev na téma, proč se Evropská unie plete do věcí, kterým vůbec, ale vůbec nerozumí,“ poznamenal Zeman.

Už předtím asi půl hodiny jednal s ředitelem Madety Milanem Teplým, který zmínil, že Zemana Madeťáci nenásilně podporovali při prezidentské volbě.

BEZ KOMENTÁŘE: V Madetě vyrobili poslední balení pomazánkového máslaVideo: Pavel Orholz, Právo

Z Českých Budějovic zamíří prezident do Temelína, kde navštíví strojovnu prvního bloku. Po cestě zpět se chce zastavit i u hrobu manželů Edvarda a Hany Benešových v Sezimově Ústí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám