Hlavní obsah

V ostravské zoo se narodilo další slůně, je zdravé a má se k světu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Slonice Vishesh v ostravské zoologické zahradě porodila v noci na úterý své druhé mládě. Porod začal kolem třetí hodiny ranní a mládě přišlo na svět o hodinu později. Informovala o tom mluvčí zoo Šárka Kalousková. Slonici se jedno mládě narodilo už před třemi lety, po několika dnech bohužel pošlo.

BEZ KOMENTÁŘE: První kroky slůněte v ostravské zoo Video: Zoo Ostrava

 
Článek

Mládě se narodilo po 647 dnech březosti. „Oproti prvorozenému samečkovi, který se narodil před třemi lety, je mládě výrazně vyvinutější, vitálnější a větší. Zatím si nejsme jisti pohlavím. Jeho matka se chová klidněji, není agresivní, když např. mládě upadne, pomáhá mu vstát a podpírá je,“ řekla mluvčí.

Foto: Zoo Ostrava

Samice Vishes se svým druhorozeným mládětem.

Porod proběhl bez komplikací. Placenta vyšla ve čtvrt na sedm. „Z její váhy 19 kilogramů lze usoudit, že vyšla celá, takže bychom u samice neměli očekávat žádné poporodní komplikace. Situace však dále zůstává nejistá a nelze předvídat, jak se bude chování Vishesh dál vyvíjet. Doufáme však, že mladá samice zúročí své předchozí byť jen krátké zkušenosti s odchovem prvního mláděte a stane se pečlivou mámou,“ dodala mluvčí.

Aby ošetřovatelé poskytli samici i mláděti dostatečný klid, zůstane na nezbytně nutnou dobu pavilón slonů uzavřený.

Reklama

Výběr článků

Načítám