Hlavní obsah

Mrazivé ráno poslalo rtuť až k -12. Sníh ale ani tento týden nečekejte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika v pondělí vstala do mrazivého rána, měřicí stanice na Jizerce hlásí až minus 12 stupňů, Šindelová minus 10. Už nyní je ale jasné, že to bylo nejchladnější ráno z celého týdne. Až do neděle bude území Česka ovlivňovat jedna brázda nízkého tlaku za druhou od západu nebo jihozápadu, takže bude pošmourno a spíše deštivo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lyžaři mají opět smůlu, sníh nenapadne ani tento týden

Článek

Zatímco pondělní ráno bylo v nadcházejícím týdnu nejchladnější, den bude zcela jistě nejslunečnější. „Převládat bude jasno až polojasno a odpolední teploty vystoupí na 2 až 6 stupňů,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

„K večeru začne přibývat frontální oblačnost. Brázda nízkého tlaku během noci přinese srážky, které mohou být mrznoucí, smíšené a od 600 metrů sněhové. To se týká hlavně severozápadu území, Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, částečně i Plzeňského kraje. Bude se tvořit ledovka,“ upozornila Honsová.

úterý už podle ní bude zataženo na celém území ČR. Ráno bude o poznání teplejší, minima spadnou na 2 až -2 stupně, odpolední nejvyšší hodnoty vystoupají na 2 až 6 stupňů.

Žádné dobré zprávy zatím nepřicházejí pro lyžaře a provozovatele sjezdovek. Na horách budou srážky od úterý smíšené.

Velká oblačnost až do pátku

Ve středu bude opět převážně zataženo s občasným mrholením. Teploty po ránu klesnou na 3 až -1 stupeň, odpoledne opět zaznamenáme maxima v rozmezí 2 až 6 stupňů.

„Zatímco pro laika se počasí až do konce pracovního týdne bude jevit jako neměnné, ve skutečnosti budeme jako na houpačce, nad Evropou se totiž střídá jedna brázda nízkého tlaku za druhou,“ podotkla Honsová.

Čtvrteční ráno přinese teploty mezi 2 až -2 stupni, odpoledne se pak oteplí na 3 až 7 stupňů. Stejné počasí a teploty budou panovat i v pátek.

Oblačnost by se měla protrhat o víkendu, kdy by zejména ve vyšších polohách mělo být polojasno až skoro jasno. Tam, kde zůstane inverzní oblačnost, vystoupí teploty jen do pěti stupňů, při vyjasnění až na 7 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám