Hlavní obsah

Darovanému prezidentovi na rozměry nekoukej, komentoval Kalousek Zemanův obraz

Novinky, vrb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek obdržel v úterý k narozeninám od prezidenta republiky dar. Miloš Zeman mu poslal svůj vlastní portrét v nadživotní velikosti.

Zeman dal Kalouskovi k narozeninám svůj vlastní portrét Video: Novinky

 
Článek

Barevný portrét hlavy státu obdržel exministr financí z rukou ředitele zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynka Kmoníčka. Stalo se tak před budovou Poslanecké sněmovny v Praze a oba zúčastnění nešetřili při předávání úsměvy.

Prezident k tomuto daru přiložil i osobní věnování. „Prosím vyřiďte panu prezidentovi mé poděkování, mám obrovskou radost. Mám dokonce mnohem větší radost, než náš pan předseda, protože Schwarzenbergové jsou po staletí zvyklí přijímat dary od hlav státu. Mně se něco takového stalo poprvé,” komentoval Miroslav Kalousek dárkově zabalené umělecké dílo.

Převzal ho se šibalským úsměvem na tváři a po jeho rozbalení glosoval na všechny strany. „Je to on!“ zvolal radostně ke skupince přihlížejících slečen.

Fakt, že je portrét větší, než bývá u těch prezidentských zvykem, komentoval slovy: „Darovanému prezidentovi na rozměry nekoukej. Dostal jsem dar, který pan prezident rozměrově uznal za vhodný, a já jistě najdu místo, kam se rozměrově bude hodit.“

To ale nechtěl blíže specifikovat. S vyobrazeným Milošem Zemanem v rukou k úrovni uměleckého ztvárnění dodal: „Přijde mi to jako realistický portrét a je to skutečně pan prezident, o tom nelze pochybovat.”

Na dotaz Novinek, kdo je autorem portrétu, prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček reagoval v SMS vyjádřením: „Autora obrazu, který byl darován, nebudeme zveřejňovat”.

Reklama

Výběr článků

Načítám