Hlavní obsah

Vánice udeřila v Krkonoších naplno, za tři hodiny nasněžilo 30 centimetrů

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vichřice v noci ze čtvrtka na pátek představovala na silnicích jenom slabý odvar vánice z pátečního večera. Krkonoše a Podkrkonoší zasypalo během tří hodin místy třicet centimetrů sněhu.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Některé cesty podobně jako ta v Malých Svatoňovicích - Strážkovicích představují dokonalou past.

Článek

Řada místních komunikací v některých výše položených zapadlých obcích Krkonoš a Podkrkonoší zůstala neprotažena. Turistická střediska Krkonoš se však snaží vlastní komunikace udržet kvůli nájezdu víkendových hostů sjízdné.

Horské a podhorské komunikace udržované Správami a údržbami silnic Královéhradeckého a Libereckého kraje se vzdor neustálému sněžení doposud daří držet s maximální opatrností sjízdné. Turisté směřující do Krkonoš a Orlických hor za prvními otevřenými sjezdovkami by neměli mít vážnější problémy s dojezdem.

„Jediným problémem o kterém víme, je uzavřený kopec v Kořenově pro nákladní dopravu. Nestíhají to upravovat,“ přiblížil operační důstojník policie v Liberci. Řidiči ovšem musejí v Krkonoších počítat s místy načas zachumelenými vozovkami a sněhovými jazyky.

„Pokud ale vím, všechno by mělo být sjízdné a průjezdné. Pouze na silnici mezi Rudníkem a Čistou na Vrchlabsku uvízla cisterna,“ informoval dispečer silničářů z Trutnova Jaroslav Kašpar.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám