Hlavní obsah

Neveřejných schůzek je v politice hodně, brání se Hašek a mluví o čarodějnických procesech

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda ČSSD Michal Hašek odmítá rezignovat poté, co vyšlo najevo, že lhal o konání sobotní schůzky čelných představitelů ČSSD s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Podle něj je nyní v ČSSD atmosféra podobná čarodějnickým procesům.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jihomoravský hejtman a místopředseda ČSSD Michal Hašek

Článek

„Ctil a držel jsem dohodu účastníků lánské schůzky o tom, že je a bude neveřejná, a to až do dnešního brífinku kolegy Milana Chovance. Neveřejných schůzek se ve vrcholové politice koná poměrně hodně. V žádném případě nešlo o přípravu puče v ČSSD, ale o neformální setkání levicových politiků,” popsal Hašek sobotní jednání.

„Výzvu k rezignaci odmítám, po včerejším zklidnění situace v ČSSD po jednání poslaneckého klubu, ke kterému jsme se snažili s Jeronýmem Tejcem maximálně přispět, dnes prochází bohužel další vlna ataků,” konstatoval a Hašek přirovnal nynější výzvy k rezignaci k situaci v 50. letech minulého století či dokonce čarodějnickým procesům.

„ČSSD nyní potřebuje konsensus pro jednání o vládě s účastí ČSSD. Atmosféra čarodějnických procesů či 50. let rozpoutávaná nyní v ČSSD ničemu takovému bohužel neprospěje,“ uvedl.

Odstoupit nehodlají ani další místopředseda Zdeněk Škromach a staronových šéf poslaneckého klubu Tejc. [celá zpráva]

K odstoupení je vyzval předseda Senátu Milan Štěch. „V nejbližších měsících bych se s nimi nerad potkával ve vedení sociální demokracie,” uvedl Štěch.

Reklama

Výběr článků

Načítám